Квалификации за финалето на Шаховското првенство за лица со визуелна попреченост и Државно првенство за млади
Викендов во Струга се одржаа квалификациите за финалето на Шаховското првенство за лица со визуелна попреченост како и државните првенства за млади на С. Македонија. ЕСИ радио беше присутно и на двата настани за што следат прилози во "ЕСИ Спорт" и "Шах со Љубиша Андоновски" за овој богат шаховски викенд.
COMMENTS